SMS 2008 - Swing morja in sonca

31. december 2008

12. julij 2008 - Naša mentorja, učitelja oz. mama in ata Meula, Darja in Nejc sta skupaj naumila idejo, da bi priredila swing festival v poletni izvedbi nekje na slovenskem morju. In sta ga res! Cel vikend nas je čez 80 navdušencev swinga preživelo na slovenski obali. Swing morja in sonca 2008, kot sta ga poimenovala, je potekal od petka do nedelje. Seveda se ga je udeležila večina plesalcev skupine Meule.

A kaj smo počeli. V petek zvečer smo imeli za uvod žur v piranskem Teater cafeju, da smo se sploh ugreli na swing ritme. Sobota dopoldan je bila namenjena izležavanju in lovljenju sončnih žarkov. Popoldan smo se z barko Burja odpravili na 'križarjenje' po slovenskem morju. Zasidrani pred Strunjanskim zalivom smo se predajali užitkom slane vode in kulinaričnim specialitetam slovenskih ribičev. Mljac! Večeri so ponavadi namenjeni žurom, zato tudi ta ni izostal. V swing ritmih smo ga zažurali kar na portoroškem pomolu in na barki. Omeniti pa je seveda treba, da je Meula Frane osvojil prvo mesto na tekmovanju Jack&Jill in si s tem prisvojil naslov Jack Meula ;).

Aja, nikakor ne smemo pozabiti izobraževalnega namena festivala. Darja in Nejc sta poskrbela tudi za to. V Izoli so v kulturnem domu potekale delavnice, ki so jih izvajali plesalci Besne Gliste in ostali. Tako se dela - poleg zabave še kaj koristnega!

Nedeljsko dopoldne smo namenili počitku po naporni noči, plesnim delavnicam pa smo se posvetili po osvežilni kopeli Izolske plaže.

Festival je bil odličen, upajmo, da bo doživel še mnogo ponovitev!

Zabava v Teater cafeju v Piranu - Darja in Nejc

Oder kulturnega doma v Izoli - delavnice

Zabava v Strunjanskem zalivu na barki Burja

Gusarke na Burji

Vsi udeleženci festivala v kulturnem domu v Izoli

Aerial na portoroškem pomolu - Kaja in Tomaž

0 komentarji:

Objavite komentar